Kablosuz İnternetin Çekim Gücünü Nasıl Arttırabiliriz?
Sitemin tek geliri olan reklamları görüntülemek için AdBlock eklentilerinizi kapatırsanız sevinirim 🙂

Wi-Fi gelişmiş teknolojinin en büyük göstergesidir. Wi-Fi alanı gözle gözükmeyen bir sihir gibidir. Wi-Fi alanı aslında ses dalgalarından oluşmaktadır. Peki bu Wi-Fi alanını nasıl kuvvetlendirebiliriz ve yaptığımız hatalar nelerdir? Gelin hep birlikte inceleyelim.

Kablosuz ağınızın sinyalini iyileştirmenin ilk yolu modem cihazınızı doğru şekilde konumlandırmaktır. Çevresinde hiçbir şekilde, dalgaların yayılmasına engel olacak eşya bulunmamalıdır.

Modemin Doğru Konumlandırılması

Modemin doğru şekilde konumlandırılması kapsama alanınızı ve sinyal gücünüzü büyük ölçüde etkileyebilir. Yönlendiricinizden en iyi sinyali almak için şunlara göz atın.

Modemi evinizin ortasına yerleştirin. Modeminizi sık kullandığınız odanızın yanındaki bir odaya yerleştirirseniz, evin diğer tarafında güçlü bir sinyal almazsınız.

Anteni dikey olarak konumlandırın, böylece anten düz bir şekilde durur. Birçok anten ayarlanabilir ve yatay olarak uzanabilir, ancak antenin dik durması genellikle ideal konumdur.

Modeminizi tabanlardan uzaklaştırın. Modem bir masanın üzerinde değilse, daha iyi çekim gücü sağlarsınız.

Modeminizin bulunduğu etrafındaki malzemelerin çeşitlerine de dikkat etmeniz gerekir. Örneğin, modemi bir metal masa üzerine veya metal bir duvara yerleştirmek sorunlara neden olur. Sinyaller bir ahşap masanın içinden kolayca geçebilir, ancak metal sinyalleri engelleyecektir.

Diğer engeller de sorunlara neden olabilir. Örneğin, bilgisayarınız ve modeminiz arasında bir metal dosya dolabı varsa, kablosuz bir sinyal alamayabilirsiniz. Aynı şey, diğer yoğun nesne türleri için de geçerlidir.

Diğer Wi-Fi Alanlarının Parazitleri

Bölgedeki diğer kablosuz ağlardan gelen parazit, kablosuz sinyalinizle ilgili sorunlara neden olabilir. Girişim olup olmadığını belirlemek için, Android için Wi-Fi Analyzer gibi bir uygulamayı kullanabilirsiniz. Bu, size yakın ağların kullandığı kablosuz kanalları gösterecek ve kullanmanız için ideal bir ağı önerecektir. Uygulamada mutlaka bir tanesi birçok şebeke tarafından kullanılmıyor. Bu uygulama aynı zamanda bölgede dolaşmanıza ve en iyi sinyali nereden aldığınızı ve sinyalin en zayıf noktasını gördüğünüzü görmenizi sağlayacaktır. Bu kontrol işlemini başka herhangi bir cihazla veya programla yapabilirsiniz.

Ev Aletlerinden Gelen Çeşitli Parazitler

Ev aletleri örneğin telsiz telefon, bilgisayar monitörleri ve mikrodalga fırınlar da dahil olmak üzere kablosuz parazite neden olabilir. Kablosuz yönlendiricinizin, ağa bağlı cihazınızın ve cihazın konumlarına bağlı olarak, mikrodalga veya kablosuz telefon kullanımdayken kablosuz ağı bile kesebilirsiniz.

Kablosuz telefonlarla ilgili sorunlar, telefonlarınızı 900 MHz veya 1.9 GHz gibi farklı bir frekansta çalışan telefonlarla değiştirerek çözülebilir. 2.4 Ghz frekansı kullanan kablosuz telefonlar, kablosuz ağları etkileyecektir.

Diğer aygıtlar da sorunlara neden olabilir. Örneğin, daha eski Bluetooth cihazları, yakınlardaki Wi-Fi sinyallerine müdahale edebilir, ancak yeni Bluetooth cihazları kullanarak bunu engelleyebilirsiniz.

Tekrarlayıcılar ve Antenler

Geniş bir alanı kablosuz bir sinyalle kapmanız gerekiyorsa ve yönlendiriciniz kesmiyorsa, kablosuz tekrarlayıcı veya menzil genişletici satın alabilirsiniz.

Sonuç olarak sorunsuz bir iletişim ağı istiyorsanız, Wi-Fi hala en iyi araç olacaktır.

Sizce gelecek yıllarda yaygınlaşmasını düşündüğümüz Li-Fi de bu tarz sorunlar çözülmüş olacak mıdır?

5/5 - (5 votes)