Adsense Onayı Almak İçin Bazı Tavsiyeler
Sitemin tek geliri olan reklamları görüntülemek için AdBlock eklentilerinizi kapatırsanız sevinirim 🙂

Merhabalar. Bazı zorluklar yaşasam da bu sitem için Adsense hesabımı aldım. Bu yazımda sizlere bu hesabımı nasıl aldığım ile ilgili bazı tavsiyeler vereceğim. Yazı oldukça kısa olacak ve bazı maddelerden oluşacak. Bunlara uyduğunuz takdirde Adsense hesabı almanız için önünüzde şans dışında çok da engel kalmayacak.

Adsense Onayı Almak İçin Sizlere Tavsiyelerim

  1. Siteniz, sunucunuz hızlı olsun. Hızlı olmasını Turhost (Detaylı bilgi: https://wpustasi.com/wordpress-hosting-firmalari/) gibi bir hosting firmasıyla veya DigitalOcean (Detaylı bilgi: https://ogulcanozugenc.com/digitalocean-uyeligi-vps-kurulumu-putty-ile-baglanti-kurma/) gibi bir VPS firmasıyla sağlayabilirsiniz. Ayrıca site bazlı optimizasyonlar için de bu yazımı kesinlikle okumalısınız. Sunucu optimizasyonu kısmında aklıma gelecek en önemli durum PHP versiyonudur. PHP’nizi son sürüm tutmaya gayret gösterin. Ayrıca şimdi çoğu hosting firmasında da PHP versiyonu seçme kısmı var. PHP 7 seçin.
  2. Gerekli işlemleri yaptıktan sonra 1. maddede bahsettiğim site bazlı optimizasyonları yazısındaki test adreslerinde sitenizi test edin ve hataları çözün. Adsense hosting, sunucu ve site hızlarına oldukça fazla dikkat ediyor. Ayrıca uptime süresi de oldukça önemli. Yani siteniz en az %99 olacak şekilde çalışır halde olmalı. Adsense onay ekibi sitenizi kontrol ederken yavaşlık, bağlantı hatası gibi sorunlar yaşamamalı.
  3. Sitenizde en az 50 tane sağlam yazı olsun. Bunlar sağlam trafikler alıyor olsunlar. SEO kısmında sorununuz kalmasın, en basitinden H1 ve H2 etiketlerini doğru kullanın.
  4. Adsense başvurusu yaptığınız andan itibaren bekleyin, sitenizde başka reklamlar bulunmasın.
  5. Sitenizde kesinlikle ve kesinlikle “Ana Sayfa – Yazılar – Bilgi – Başlık” şeklinde ilerleyen Breadcrumb’lar olsun. Bu kullanıcıların siteyi dolaşmalarını kolaylaştırdığı gibi Adsense için de gereken şartlardan biridir.
  6. Sitenizde AMP desteği olsun. AMP nedir diyorsanız bu yazıya bakabilirsiniz.
  7. Sitede SSL sertifikası olmasının faydalı olduğu artık bilinen bir gerçek. Kesinlikle ve kesinlikle bir SSL sertifikası edinin. Bazı hosting firmaları artık bunu ücretsiz sağlıyor. Ücretsiz SSL dünya çapında Let’s Encrypt  tarafından sağlanmaktadır.
  8. Siteniz yani domaininiz en az 6 aylık olsun.
  9. Hala başarılı olamadıysanız, Adsense red mailinde daha farklı bir sorun olabilir. Bunları da teker teker kontrol edip düzeltmeyi unutmayın!

Sonuç

Evet genel olarak Adsense onayı almak için verebileceğim tavsiyeler bunlar. Takıldığınız yer olursa hemen aşağıdan yorum bırakabilirsiniz. Siz de Adsense hesabınızı sonunda onaylattığınızda, Adsense hesabı almanın o kadar da zor olmadığını göreceksiniz. Teşekkürler.

4.7/5 - (4 votes)